Een kleine toelichting op onze weblog

Hallo lezer,

wat leuk dat je een kijkje komt nemen op onze weblog. We hebben geprobeerd onze geweldige vakantie naar Florida te vertalen naar een weblog.

Wat ons nou leuk lijkt is als je een berichtje voor ons achterlaat, waarom je nou onze weblog hebt gelezen en of het ook bij jou gaat kriebelen, een vakantie te boeken naar de aparte wereld die Florida heet. Ben je er nog nooit geweest, dan zou ik zeker een keer overwegen. Het is de moeite waard en ben je vrijwel zeker net als wij na 1 keer "verslaafd" aan Florida.

Heel veel leesplezier, en kijk uit he?? Voor je het weet ben je verslaafd!!??

maandag 28 april 2008

He he we zijn in Florida

Tjonge jonge. Na die toestand van gisteren hebben we vanacht (behalve Daan en Tessa) niet echt goed geslapen.



Je blijft maar malen, als je in slaap valt droomde ik van allerlei tickets, stoelen die bezet waren, vluchten die niet gingen. Een echte nachtmerrie dus!



Toch spannend of het allemaal wel goed komt met die business-seats. Eerst zien dan geloven.



We gingen om half 9 op weg naar Schiphol. Bij het inchecken konden we natuurlijk nu bij de businessclass inchecken. Waar bij economy nog een redelijke rij stond (trouwens niet te vergelijken met gisteren) waren wij gelijk aan de beurt.



We mochten ook plaats nemen in de businesslounge van United, en daar hebben wij dus ook heerlijk vertoefd. Taxfree gingen we toch niets kopen. We kijken wel in Orlando.



Bij het boarden loop je natuurlijk ook zo door en mochten we plaatsnemen in rij 5, stoel A B C en D. Geweldig, de stoel kon bijna plat. Heerlijk veel ruimte om je heen. De service was fantastisch! Eten, drinken toch wel anders als bij het "klootjesvolk".



Helaas was dit maar eenmalig, want businessmoney hebben we nog niet.



Voordat we het wisten was de vlucht dan ook voorbij. Je kan het je bijna niet voorstellen als je 8 uur opgevouwen hebt gezeten in economy dat je het jammer vindt dat je er bent.



Toen door de gebruikelijke douane. Omdat we natuurlijk als eerste uit het vliegtuig waren, stonden we ook vooraan bij de douane. Dat was dus zo gebeurd.



Toen de koffers ophalen, weer afgeven en dan weer door de securitycheck. Je gaat de mensen op Schiphol toch wel meer waarderen hoor!!



Hier werd je echt behandeld als vee. Maar goed je ondergaat het gedwee. Er waren ook mensen die liepen te zeuren omdat ze er niet doorgelaten werden, probeerden er tussendoor te glippen. Dan worden Amerikanen niet blij.



Als dat allemaal achter de rug is, je schoenen weer aan, je riem weer om, je horloge zit weer om je pols en je hebt al je handbagage weer bij elkaar gesprokkeld, kun je gaan rondkijken.



Nou dat werd dus gewoon een beetje hangen op de banken. Daan dacht ik ga gewoon liggen en pit lekker door.



Om 7.45 pm stond de vlucht naar Orlando gepland. We gingen de lucht in over achten, maar netjes om 10.00 pm landde het vliegtuig in Orlando.



De koffers waren er gelijk met ons. Toen naar Alamo, weer ff wachten (we worden er bedreven in). En nee we willen geen upgrade, de man achter de balie zag dat we een fullsize 4x4 hadden gehuurd, Alamo Gold en begreep dat hij weinig aan ons zal kunnen slijten. Hij ging steeds chagerijniger kijken. Probeerde nog die extra verzekering aan te smeren, maar nee hoor die willen we niet.


We mochten de auto niet uitkiezen maar werd gehaald door een medewerkster, het is een witte CMG (foto volgt nog). Een echte Amerikaan met 2 achterbanken.

Op naar het Home Welcome Center wat met de routebeschrijving goed te vinden was. Daar de route naar onze villa ontvangen. Die lag klaar in de kluis.

We mochten naar Greater Groves aan de US27, 1623 Nectarine Trail. Binnen een kwartier waren we bij onze geweldige villa met private pool, 4 slaapkamers en 2 badkamers. Echt Amerikaans ingericht. Lijkt een beetje op de villa van neef Jack.

Om half één ’s nachts gingen we zalig slapen in onze tijdelijk onderkomen in Orlando!!

2 opmerkingen:

Pieter en Petra zei

Hee hoi,

Wat leuk dat jullie op Greater Groves zitten, daar hebben wij in 1993 vh eerst toen een villa gehuurd. Wij zaten toen op Greater Groves Boulevard ( huisnummer 35-745 ter hoogte van Pink Blvd ). Toen in 1993 was het een vd eerste nieuwbouwcommunities en lag tussen orangeplantages, maar er is daar in 15 jaar veel veranderd.

We zijn benieuwd naar het vervolg van jullie avonturen !

Groetjes,
Petra & Pieter

Pieter en Petra zei

Hoi daar ben ik weer,

Het adres was 15735 Greater Groves Blvd ( foutje in mn vorige posting ), toendertijd was het huis grijs, 2 jaar geleden toen ik er weers eens ff langsreed was het bruin/beige geschilderd.

Groetjes vanuit een regenachtig Nederland,
Petra & Pieter