Een kleine toelichting op onze weblog

Hallo lezer,

wat leuk dat je een kijkje komt nemen op onze weblog. We hebben geprobeerd onze geweldige vakantie naar Florida te vertalen naar een weblog.

Wat ons nou leuk lijkt is als je een berichtje voor ons achterlaat, waarom je nou onze weblog hebt gelezen en of het ook bij jou gaat kriebelen, een vakantie te boeken naar de aparte wereld die Florida heet. Ben je er nog nooit geweest, dan zou ik zeker een keer overwegen. Het is de moeite waard en ben je vrijwel zeker net als wij na 1 keer "verslaafd" aan Florida.

Heel veel leesplezier, en kijk uit he?? Voor je het weet ben je verslaafd!!??

donderdag 1 mei 2008

Dinsdag 29 april 2008/ Magic Kingdom

Ja en dit was te verwachten. We waren allemaal om 5 uur ’s ochtends wakker. Toch wel een beetje last van een jetlag.

Maar goed, we zijn toch van plan om vroeg naar Magic Kingdom te gaan. Dit was het advies van tourguide Mike. We zijn benieuwd of zijn advies een beetje klopt. Om tien voor half negen reden we weg van onze villa op weg naar DisneyWorld. In een kwartier reden we in DisneyWorld, nou ja. Het lijkt wel een apart land. Want je neemt de afslag en dan denk je goh we zijn er bijna. Dat is een understatement!!

Je rijdt zeker nog 10 minuten voor je bij de parkeerplaatsen bent. Dat is al megagiga. Zo te zien was het nog niet erg druk en konden we onze auto parkeren op Pluto rij 12.
In het treintje werd ook nog eens gezegd dit te onthouden als we terugkomen. Want ja als je het niet meer weet, wordt het echt ff zoeken. Dan ben je echt de klos.

Met het treintje kwamen we aan bij de boot en de monorail. Wij namen gezellig de boot, gaat niet echt snel, maar wel leuk. Het was niet erg warm nog en het was redelijk bewolkt. Maar dit zijn goede temperaturen om een park te bezoeken.

Na het boottochtje kwamen we eindelijk aan bij de ingang van Magic Kingdom. Daar konden we gelijk doorlopen want we hadden onze passen al in Nederland gekocht. We kunnen 5 dagen de parken bezoeken en ook nog 4 keer naar een waterpark (typhoon lagoon en blizzard beach).




In het park gingen we op advies van Mike maar gelijk naar Tomorrowland. Daar zijn de attracties Space Mountain en Buzz LightYear.

We kwamen als eerste Stitch Great Escape tegen, daar hoefden we niet te wachten dus gelijk maar naar binnen. Viel een beetje tegen, was niet echt spectaculair en je denkt steeds dat het nu gaat gebeuren maar was dus niet zo.

Toen naar Space Mountain, daar was ook nog geen rij. Dus een Fastpass halen was niet nodig. Er stond dat we 10 minuten moesten wachten, maar we konden gelijk helemaal doorlopen en waren gelijk aan de beurt. Geweldige attractie, een achtbaan in het donker, in de ruimte. Erg leuk.

Toen de indy Speedway nog maar gedaan, want daar was ook geen rij. 3 jaar geleden vonden de kids het nog erg leuk. Nu viel het ze een beetje tegen, want het ging erg langzaam. Ook Astro Orbiter hebben we gedaan en Mike had geschreven dat het met de lift omhoog gaan en het wachten als je ervoor staat langer duurt als de attractie zelf. Dat klopt wel, ben ook blij dat we hier niet echt lang voor hebben moeten wachten.

Toen door naar Frontierland waar we als eerste de Big ThunderMountain hebben gedaan en ja hoor, weer geen wachtrij. Ja 10 minuten of zo, maar dat mag echt geen naam hebben.

Patrick en Daan wilde graag in Splash Mountain, Mariëlle en Tessa bleven wachten want die vonden het nog te koud. Splash Mountain zegt het al, je krijgt een splash over je heen en bent als het ff tegenzit helemaal doorweekt. Leuk vooral om naar te kijken. Daan en Patrick waren ook hier gelijk aan de beurt. Tessa en Mariëlle staan ondertussen te kijken en wie komen wij tegen??? Ja hoor de familie van der Niet, tenminste de ene helft want de andere helft zit in…. Splash Mountain.

Daarna zijn we met zn 8en naar Adventureland gegaan en hebben de attractie Pirates of the Carribean gedaan. De familie van Steijn had inmiddels honger gekregen en hebben afscheid genomen van de familie van der Niet. Die hadden al wat naar binnen gewerkt.

Het was inmiddels half twee en we liepen langs Jungle Cruise, daar was het wachten inmiddels opgelopen tot 60 minuten en daar hebben we voor het eerst maar een Fastpass gehaald. We mogen nu terugkomen tussen 4.10 en 5.10. We zijn benieuwd hoe dit werkt!

In Mainstreet ff een patatje en een hotdog verorberd en we besloten dat we Fantasyland nog niet hadden gezien. Dat was geen goed idee, je kon hier over de hoofden lopen. Allemaal kleine kinderen natuurlijk en vooral veel kleine meisjes in prinsessenjurkjes, want het is princess en piratesparty vandaag!!

Snel dus weer terug naar Frontierland waar Tessa nu wel de Splash Mountain wil doen. Een tussenstop gemaakt op Liberty Square waar we The Haunted Mansion hebben gedaan. Ook hier maar weer ff zo’n 10 minuten gewacht.

Bij Splash Mountain was echter de wachtrij opgelopen tot 60 minuten. Het was inmiddels 10 voor 3 en om 3 uur zou de parade langskomen. Nou ja dan pikken we dat ook nog maar even mee. We hadden nog een mooi plekje op een brug en hadden een geweldig zicht. Toen de parade was afgelopen zijn we gelijk naar SplashMountain gelopen en daar was de wachtrij inmiddels teruggelopen naar 20 minuten. Nou dat was de moeite waard. We konden gelijk doorlopen en zaten binnen 10 minuten in splash mountain.
En je raad het waarschijnlijk al, we gingen nog een keer omdat Tessa graag wilde. Dus wie worden er nat????? Patrick, Mariëlle en Daan, Tessa bleef op drie spetters na helemaal droog!!!
Maar de attractie is zeker de moeite waard.

Daarna hadden we het eigenlijk wel een beetje gehad. Hebben nog even rondgekeken in de Swiss Family Treehouse. Dit is een nagemaakt boomhuis van Robinson. Leuk om even te zien en het is er niet druk. Goed om de tijd even te doden voordat het tijd is om de fastpass in te wisselen voor Jungle Cruise.

Inmiddels was het dus 4.10 geworden, tijd voor Jungle Cruise. Met onze FastPasses konden we zo doorlopen, langs de rij mensen die zeker zo’n 50 minuten moesten wachten!! Dit was een safariboottochtje met een behoorlijk gestressde guide die dacht dat er indianen waren en krokodillen in het water. Die stonden er dus ook wel maar alles was nep en het zag er ook niet echt uit. Dus niemand in de boot gilde met hem mee. Behalve een klein meisje, die dit helemaal niet leuk vond en gilde dat ze Mickey’s Toontown wilde.

Het boottochtje was op zich wel leuk, maar we waren blij dat we hier niet 50 minuten voor in de rij hebben moeten staan. Dat had zeker tegengevallen.

We besloten om naar huis toe te gaan. We hebben alle belangrijke attracties gezien, alleen Mickey´s Toontown hebben we overgeslagen. Die hebben we 3 jaar geleden in Anaheim al gezien en je merkt dat de kids groter worden, want die hoefden het nu ook niet meer te bekijken. Vooral omdat het daar zo druk was.

Met de monorail zijn we deze keer teruggegaan naar het treintje wat ons terugbracht naar onze parkeerplaats. De pluto rij 12. In onze villa aangekomen hebben de kids snel nog even een duik genomen in ons zwembad.

´s Avonds zijn we gaan eten bij een Italiaans Restaurant aan de 192, Pacino´s. Een gezellig restaurant met natuurlijk veel te grote porties voor ons, en dan hadden we alleen nog maar de main course. De appetizer (voorgerecht) hadden we al niet eens genomen.
Na het eten vielen bij Daan al de luiken weer dicht en zijn we snel naar huis gereden.

Geen opmerkingen: