Een kleine toelichting op onze weblog

Hallo lezer,

wat leuk dat je een kijkje komt nemen op onze weblog. We hebben geprobeerd onze geweldige vakantie naar Florida te vertalen naar een weblog.

Wat ons nou leuk lijkt is als je een berichtje voor ons achterlaat, waarom je nou onze weblog hebt gelezen en of het ook bij jou gaat kriebelen, een vakantie te boeken naar de aparte wereld die Florida heet. Ben je er nog nooit geweest, dan zou ik zeker een keer overwegen. Het is de moeite waard en ben je vrijwel zeker net als wij na 1 keer "verslaafd" aan Florida.

Heel veel leesplezier, en kijk uit he?? Voor je het weet ben je verslaafd!!??

dinsdag 13 mei 2008

weer naar huis 10 mei 08

Zaterdag 10 mei/zondag 11 mei 2008


Gisteravond hebben overheerlijk gegeten in de Outback. Een superrestaurant met zalig eten. Jammer dat we dit pas de laatste dag ontdekken, maar ze hebben locaties over heel Amerika en zelfs in Europa dus we zullen er zeker nog wel een keer eten.

Patrick had een Surf en Turf, dit is vlees en vis van de grill met gegratineerde aardappelen met knoflook. Overal waar ze hier kaas overheen gooien is het een plakkerige smakeloze brei. Hier smaakte het fantastisch!! Mariëlle had een steak, supermals en gestoomde broccoli. Ook voor het eerst dat je lekker groenten bij je eten krijgt.

Daan had gegrilde kip met patatjes en Tessa spareribs met patatjes. Ook dit vonden ze heerlijk en smaakte ook erg goed. De bediening was als gewoonlijk erg aardig en ze doen hun best om het je naar de zin te maken. Als toetje hadden de kids nog een sundae (dit is een ijsje met slagroom en chocoladesaus).

Voor het eerst ook duurde het langer dan normaal in de USA voordat je je eten krijgt. Dus het was aardig relaxed. We hadden weer alleen het hoofdgerecht genomen, want als je hier de voorgerechten ziet dan krijg je echt daarna niets echt meer op.

’s Avonds op tijd naar bed gegaan omdat we toch uitgerust moeten zijn voor de lange reis terug morgen. Nog even een foldertje opgehaald van een hele chique villaverhuurbedrijf met villa’s met een eigen poolbiljartkamer en een videoroom. Geweldig, de prijzen hebben we nog niet bekeken, maar dat kunnen we op internet nazoeken. Gaan we zeker doen, want de villa’s van hun zitten allemaal zeer centraal.

Zaterdagochtend waren we allemaal rond 7 uur wakker. Behalve Daan en Mariëlle. Daan was erg blij dat hij weer naar huis gaat, 2 weken vond ie lang zat en Mariëlle was vroeg wakker want die was bang dat niet alles in de koffers zou passen.

Het was inderdaad even passen en meten. Gelukkig waren de koffers voor nog geen driekwart gevuld toen we naar Florida gingen, nu kunnen ze net aan dicht. Maar ja wat wil je met al die aankopen. Nu nog de afschriften van de creditcard afwachten. Dit zal nog wel even schrikken zijn.

Voor ons laatste ontbijt togen we naar ons favoriete ontbijtrestaurant Cracker Barrel. Waar we een behoorlijk breakfast namen. Dan kunnen we er voorlopig even tegen.

We kwamen meer dan op tijd aan op het vliegveld van Orlando. Bij United moet je zelf inchecken (er staan een paar mensen te helpen). Je paspoort inscannen zelf je boardingpassen uitdraaien en dan je koffers afgeven aan een paar medewerkers die ze op de band zetten voor transport.

Eerst worden vooraf je koffers gewogen door een vriendelijke heer. Mocht je bij een koffer nog teveel overgewicht hebben dan kun je nog overhevelen. Gelukkig was dit bij ons niet nodig. We zaten keurig onder het gewicht, ondanks dat de koffers proppievol zaten. Er kon geen paar sokken meer bij.

Door de douane ging ook zeer vlot, er stond geen rij en dat betekende dus dat we een kleine drie uur nog de tijd hadden.


De vlucht naar Washington liep volledig volgens planning en kwam netjes op tijd aan. De tussentijd tussen deze en de volgende vlucht was maar anderhalf uur, maar dat was meer dan genoeg. We hebben zelfs nog even wat kunnen eten voordat we de tweede vlucht ingingen.

In het vliegtuig aangekomen, bleek dat we zelfs met 2 stoelen op comfortplus zaten, dus joepie iets meer beenruimte. De kids hadden met zoveel Nederlanders aan boord ook al snel contacten via hun Nintendo DS. Daar kun je mee chatten en er zaten zeker zo’n 10 andere kinderen die ook hun Nintendo hadden meegenomen.

Van slapen is bij hun dus niet veel gekomen. Bij ons ook niet echt, want je dut een beetje weg, maar echt slapen wil toch ook niet echt lukken.

De kinderen hadden een speciaal kindermenu, wat ze helaas niet te eten vonden. Nou ja we eten thuis wel weer. Wij hadden pasta en die was op zich wel aardig. Dit gold niet echt voor het personeel. Zo vriendelijk als we de Amerikanen hebben ervaren in Florida, zo ongeïnteresseerd waren de stewardessen. Er kon geen thank you vanaf, chagerijnig tot het laatste moment. Een beetje jammer, maar ja.

Om kwart over 7 ’s ochtends zijn we geland op Schiphol. Tijdens de landing vlogen we over Noordwijkerhout, Noordwijk , Sassenheim en Voorhout. We konden Leeuwenhorst al snel ontdekken dus was ons huis en bedrijf ook gauw in de picture. Natuurlijk hebben we hier geen foto’s van gemaakt. We hebben alleen maar naar buiten gekeken om te zien hoe alles erbij stond. Er was geen kleur meer op de velden te ontdekken en alles was groen. Erg mooi.

De koffers kwamen ook redelijk snel en in de tussentijd hebben we opa Bos gebeld met het verzoek ons te komen ophalen. Een punt afgesproken waar we de koffers snel konden inladen.

Toen was de laatste beproeving aan de beurt, door de douane, hebben we nog iets aan te geven???? Normaal heb ik daar nooit problemen mee, maar nu kneep ik um toch een beetje. Je mag voor €150 aan spullen invoeren, en das nou jammer, dat was niet helemaal gelukt.

Met de kleding kan je nog een beetje smokkelen maar een paar nieuwe horloges en zonnebrillen wordt al lastig. Maar ook hier kwamen we soepeltjes doorheen en toen was het tijd voor heerlijke Nederlandse koffie thuis.

En nu maar bijkomen van de vakantie, foto’s uitzoeken want 1200 foto’s inplakken wordt een beetje veel waarschijnlijk. Kortom nagenieten van een geweldige vakantie!!

Conclusie: Florida is een geweldige plek om op vakantie te gaan, het weer is lekker, het shoppen is mega. De parken zijn perfect en de mensen zijn aardig!! Wat wil je nog meer???
Het zal moeilijk worden om volgend jaar een leuke plek weer te verzinnen om op vakantie te gaan.
De bedoeling was richting California, maar waarschijnlijk zal de familiereünie naar voren worden geschoven, dus is het voor ons slimmer om een andere keer richting Las Vegas en Grand Canyon te gaan.
Even nalezend op het Floridaforum zijn we al tot de conclusie gekomen dat je ook aan de Gulfcoast prima villa’s kan huren. Ze zijn wel iets duurder, maar je zit wel in de buurt van het strand wat ook geweldig is!!
Misschien wordt dit wel iets voor volgend jaar, we hebben tenslotte die waardebonnen van $2000 van United, die moeten we gebruiken natuurlijk!!

We komen er zeker nog een keer op terug.

Geen opmerkingen: