Een kleine toelichting op onze weblog

Hallo lezer,

wat leuk dat je een kijkje komt nemen op onze weblog. We hebben geprobeerd onze geweldige vakantie naar Florida te vertalen naar een weblog.

Wat ons nou leuk lijkt is als je een berichtje voor ons achterlaat, waarom je nou onze weblog hebt gelezen en of het ook bij jou gaat kriebelen, een vakantie te boeken naar de aparte wereld die Florida heet. Ben je er nog nooit geweest, dan zou ik zeker een keer overwegen. Het is de moeite waard en ben je vrijwel zeker net als wij na 1 keer "verslaafd" aan Florida.

Heel veel leesplezier, en kijk uit he?? Voor je het weet ben je verslaafd!!??

vrijdag 9 mei 2008

ClearwaterBeach / 8 mei 2008



Donderdag 8 mei 2008

Vandaag eindelijk weer eens een rustige dag. Geen pretparken meer, niet meer vroeg opstaan. Nee lekker rustig aan opstaan, op ons gemak ontbijten.

Zo rond kwart over 10 vertrokken we richting Clearwater Beach. Dit is aan de oostkust van Florida. In de buurt van Tampa (zie foto skyline Tampa vanuit de auto)Het is ongeveer zo’n anderhalf uur rijden.


Het weer was a bit cloudy, ja je ziet het we gaan steeds meer veramerikaansen. Maar die wolken zijn eigenlijk wel lekker. Af en toe uit de zon kan geen kwaad.

Bij het strand aangekomen een plekje gezocht voor onze auto. Hier moest met muntjes worden betaald in betaalautomaten (van die ouderwetse nog).

Het strand van Clearwater Beach is erg lang en uitgestrekt. Waar wij toevallig waren neergestreken stonden ook parasolletjes met ligstoelen. Kijk dat ziet er goed uit, die hebben we dus als snel geconfisqueerd. Er kwam na een tijdje wel iemand voor geld, natuurlijk voor niks gaat tegenwoordig de zon ook al niet meer op.


Het is een schitterend strand met wit zand en een groenblauwe zee. Het perfecte plaatje. Omdat je aan de kust zit, zijn de temperaturen ook een paar graden lager, zo’n 88 graden ipv 92. Scheelt niet veel, toch iets. Ook stond er een behoorlijk windje wat het erg behaaglijk maakte.


Veel gesmeerd en ingespoten. Bij publix hebben we een zonnebrandspul gekocht wat je opspuit en niet meer hoeft uit te smeren. Superspul en niet duur, lijkt op een soort deodorant. Het is ook niet wit maar geeft een soort glimmend laagje.

Ook was er een echte strandtent met heerlijk eten en drinken, dus onze lunch was ook geregeld.

Met een beetje liggen, zwemmen en nog meer liggen zijn we zo de dag door gekomen. Om aan het einde van de dag tot de conclusie te komen dat we toch niet goed genoeg hadden gesmeerd/gespoten. We waren toch op sommige plekken lekker verbrand. Maar goed, morgen wordt toch onze laatste dag en gaan we nog een beetje shoppen en verder alleen nog maar relaxen aan ons zwembad.
Ook moeten de koffers weer worden ingepakt Dat zal een hele klus worden om alles er weer in te krijgen met al die aankopen van ons.


Ik zal nog even proberen een fotootje van het strand te plaatsen. Valt niet echt mee want het internet van onze buren valt behoorlijk veel uit. Met plakken en knippen maak ik dit verslag, dus dat gaat snel, maar het uploaden van een foto duurt wat langer en dat vindt internet van de buren te lang duren.

Maar goed we zijn allang blij dat we illegaal kunnen meeliften met iemands internet. Toch leuk als we onze weblog een beetje up to date kunnen houden.

Morgen ons laatste verslag uit een zonnig en warm Florida

Geen opmerkingen: