Een kleine toelichting op onze weblog

Hallo lezer,

wat leuk dat je een kijkje komt nemen op onze weblog. We hebben geprobeerd onze geweldige vakantie naar Florida te vertalen naar een weblog.

Wat ons nou leuk lijkt is als je een berichtje voor ons achterlaat, waarom je nou onze weblog hebt gelezen en of het ook bij jou gaat kriebelen, een vakantie te boeken naar de aparte wereld die Florida heet. Ben je er nog nooit geweest, dan zou ik zeker een keer overwegen. Het is de moeite waard en ben je vrijwel zeker net als wij na 1 keer "verslaafd" aan Florida.

Heel veel leesplezier, en kijk uit he?? Voor je het weet ben je verslaafd!!??

maandag 5 mei 2008

KSC / 4 mei 08






Zondag 4 mei 2008

Een nieuwe dag met voorspellingen dat er bewolking en een kleine kans op regen zou zijn. Dus op naar Kennedy Space Center. Rond 9 uur vertrokken we vanuit onze villa richting via de I4 naar de 528. We hadden niet echt een goede wegenkaart, alleen een kaartje met wegen rond Orlando. Wel een routebeschrijving van de site van Kennedy Space Center. Dus op hoop van zegen, maar we moeten richting het oosten, als we dat dus maar aanhouden.

Gelukkig stond op de I4 al aangegeven wat de route naar KSC is. Dat wordt dus een makkie. Zo’n anderhalf uur rijden met onze geweldige GMC en inmiddels was KSC in zicht. Nou ja in zicht?
Het complex is geweldig groot en wordt niet alleen gebruikt om de spaceshuttles te lanceren maar is ook een beschermd natuurgebied.
Onze auto hadden we inmiddels geparkeerd en nadat we kaartjes hadden gekocht en we naar binnen wilden, werden we eerst volledig gechecked. Onze tassen werden zorgvuldig gecontroleerd en moesten we door een metaaldector.

Zo’n tassencontrole kennen we inmiddels al. Dat wordt ook gedaan in Disney en SeaWorld.

Gelijk de bus maar ingestapt. Hij heeft een drietal stops waar van alles te bekijken is.

De eerste stop is bij de launchcomplex. Vanaf hier zie je de 2 lanceerplatforms en ook het gebouw waar de shuttle helemaal wordt opgebouwd met raketten en een vloeistoftank. Vervolgens wordt het gevaarte naar het platform gereden via een speciale weg. Dit gaat met 1 mile (1,6 kilometer) per uur. Op platform 39B staat inmiddels de shuttle klaar voor de lancering van 31 mei as. Helaas maken wij dit niet mee.
De afstand van het uitkijkpunt tot het platform is nog behoorlijk ver, maar dat is ook noodzakelijk, niet alleen vanwege de veiligheid maar ook als de shuttle wordt gelanceerd geeft dit zoveel hitte af en dat je een behoorlijke afstand moet hebben. Ook is hier nog een korte film te zien, wat er allemaal aan voorafgaat voordat zo’n shuttle de ruimte ingestuurd wordt. Wij vonden het zeer interessant allemaal.

Kennedy Space Center is ook het enige spacecenter waar shuttles de ruimte ingaan met mensen.

Bij de 2e stop krijg je een stukje historie te zien en de echte Apollo te zien is, een maanraket. Immens groot en verdeeld over drie stukken. Je kijkt je ogen uit en overal staat uitleg bij wat alles is en waar het voor is. Ook de motoren zijn gigantisch. We hebben heel veel foto’s gemaakt. We hebben een paar op internet gezet, maar de verbinding is niet ideaal. Dus na de vakantie wordt het allemaal bijgewerkt.

Inmiddels was het alweer half 2 en moest onze inwendige mens worden gevoed. Gelukkig hebben ze hier ook aan gedacht en konden we na deze lunch weer verder met de tour. De bussen rijden hier af en aan en langer dan 5 minuten hoef je niet te wachten. Ook tijdens de bustour krijg je filmpjes te zien en verteld de buschauffeur ook van alles wat er onderweg te zien is.

Bij de 3e stop kom je in het voorbereidingscentrum waar mensen werken aan de onderdelen. Ook hier zijn ze in het weekend vrij, dus we zagen niet iemand daadwerkelijk aan het werk.

Je kon kijken hoe de astronauten werken, hoe de ruimte van de shuttle eruit ziet, waar ze douchen, hoe gaan ze naar de wc en waar ze allerlei proeven doen.

In het visitorscenter hebben we nog de shuttle launch experience meegemaakt. Dit is een nabootsing van wat de astronauten voelen als ze worden gelanceerd. Een hele bijzondere ervaring. Je schud alle kanten op.

Dit hebben we ook weer overleefd en kunnen nog even kijken in een replica van de shuttle explorer.

Als afsluiter hebben we nog de 3Dfilm gezien in het IMAXtheater. Dit duurde 40 minuten, de eerste 20 minuten waren nog redelijk vol te houden, maar dan merk je toch dat je het zat bent.

Het werd tijd om richting onze villa te gaan. Tijdens onze terugrit zagen we een bosbrand aan de 528. Er werd al volop gewaarschuwd op het nieuws dat het erg droog was en dat er groot gevaar was voor deze branden. Onderweg zijn we nog even gestopt bij de Publix aan de 192 vlakbij de 27.

Om half 8 waren we thuis en hebben een lekker broodje gegeten met een kopje tomatensoep. Het uiteten wil nog niet helemaal lukken. Meestal hebben we tussen de middag al het een en ander gegeten en hebben na een dag vol met indrukken geen zin meer om uiteten te gaan.

Bij het nieuws kwam ook nog de brand die wij op de 528 hadden gezien. Wij hadden mazzel, eerder die middag kon je weinig zien door de rook en ze hebben zelfs overwogen om de weg af te sluiten. Gelukkig voor ons was dit niet het geval.

Het was al met al een interessante en leuke dag. We hadden vooraf geen idee hoe lang de rondleiding zou duren en dachten misschien nog tijd over te hebben om het strand in cocao beach te bekijken. Maar dat is niet gelukt.

We zijn trouwens toch tot de conclusie gekomen dat we veel te weinig tijd hebben alles te kunnen zien wat we wilden zien. Ook wordt het tijd voor relatief wat rust.

De bedoeling was dat we morgen naar Epcot zouden gaan, maar dat schuiven we maar een paar dagen naar voren. We gaan een dagje liggen in Blizzard Beach. Daan en Tessa vinden het geweldig, al die glijbanen.

De komende week voorspellen ze mooi weer met temperaturen die zelfs rond de 90 gaan zitten. Lekker warm dus!!!

Geen opmerkingen: