Een kleine toelichting op onze weblog

Hallo lezer,

wat leuk dat je een kijkje komt nemen op onze weblog. We hebben geprobeerd onze geweldige vakantie naar Florida te vertalen naar een weblog.

Wat ons nou leuk lijkt is als je een berichtje voor ons achterlaat, waarom je nou onze weblog hebt gelezen en of het ook bij jou gaat kriebelen, een vakantie te boeken naar de aparte wereld die Florida heet. Ben je er nog nooit geweest, dan zou ik zeker een keer overwegen. Het is de moeite waard en ben je vrijwel zeker net als wij na 1 keer "verslaafd" aan Florida.

Heel veel leesplezier, en kijk uit he?? Voor je het weet ben je verslaafd!!??

zaterdag 3 mei 2008

SeaWorld / 1 mei 08

Donderdag 1 mei 2008

Het was gisteren vrij laat geworden voor ons. Het langste wat we tot nu toe hebben volgehouden, lang leve de jetlag!!

Dus vanochtend waren we wat langzamere starters, even lekker ontbeten aan onze eigen keukentafel en we besloten om vandaag naar SeaWorld te gaan. We vertrokken rijkelijk laat om kwart voor 10. Nu zou je denken, ach het is vakantie dan doe je lekker rustig aan. Ja helaas niet hier in Florida.
Tourguide Mike schreef het al, en ik vroeg me af of hij niet een beetje overdreef. Maar het is waar, hoe vroeger je bent hoe rustiger en hoe meer attracties je kunt doen. Maar door schade en schande wordt men wijs.

Op de I4 stonden we dus al vast in een traffic jam. Dat begint lekker! Rond kwart voor 11 kwamen we bij SeaWorld aan en het werd al lekker druk. Hoewel er nog redelijk wat parkeerplaatsen leegwaren, was dit niet te merken in het park. Ook de temperaturen werkte lekker mee. Het was vandaag zo’n 84 graden en in het begin waaide er nog een lekker windje, maar die liet het al snel afweten.

De tickets die we hadden gekocht via Internet (met 25% korting!) konden we inruilen voor 7dagentickets. Dat hebben we gelijk gedaan. Altijd handig als we vandaag niet alles zien, kunnen we nog een keertje terugkomen.

Nou het begon al goed, we wilden als eerste naar het voeren van de dolfijnen, bij de Dolhin Cove. Dat was inmiddels begonnen en de volgende ronde was pas om half een. Hier gaan we dus nog maar een keer voor terug.

Dan maar gelijk naar Kraken, de meest geweldige achtbaan!! Daan en Mariëlle bedankte voor de eer en namen de zware taak op zich om foto’s te maken. Patrick en Tessa waren niet van die mietjes en offerden zich maar op.
Voor Tessa kan een achtbaan niet gek genoeg zijn, hoe meer over de kop, hoe gekker, hoe beter. Patrick vond deze best zat en ook lang genoeg, je werd op een gegeven moment zelfs gewichtsloos.

Dat hadden we achter de rug en toen zijn we de pinguïns gaan bekijken en daarna wat te gaan drinken, want met deze warmte moet het vochtgehalte op peil worden gehouden.

Het werd tijd voor de Seamor and Clydeshow, een zeeleeuwen en ottershow. Van de familie van der Niet hadden we te horen gekregen dat je zeker een half uur van te voren aanwezig moet zijn. Er is nl. ook een mimespeler aanwezig en die is zeer komisch.

We hadden hele leuke plekken, net in de schaduw, maar goed in het midden zodat we alles goed konden zien. De mimespeler kwam zo’n 20 minuten voor de aanvang van de show en deed zijn best.

Ook de show was erg leuk en behoorlijk hilarisch. Toch onvoorstelbaar hoe ze die beesten zo kunnen trainen. Na zo’n 20 minuten was het afgelopen en wilden we naar Journey to Atlantis, het was niet druk en we konden zo doorlopen. Helaas net voor dat we een karretje in konden stappen, haakte Atlantis af en stopte ermee. Er werd omgeroepen dat er een technisch mankement was en dat ze niet wisten hoe lang het ging duren. Dus we werden verzocht weer naar buiten te gaan. Dat was balen, maar nog meer voor de mensen die nog halverwege in het bakje zaten. Die konden er ook nog niet uit.

Dan maar even een bakje (?) small size popcorn halen en weer wat te drinken. Even lekker gewacht in de schaduw voor de volgende show van de Dolfijnen. Weer in een groot theater, maar ook nu weer leuke plekjes waar we een geweldige show voorgeschoteld krijgen met niet alleen dolfijnen maar ook acrobaten in de lucht, allerlei soorten vogels zoals papegaaien en een hele grote roofvogel (geen idee wat dit was, maar zag er indrukwekkend uit als hij over je hoofd vliegt!)



Na het einde van deze show even gekeken of Atlantis al weer zin had om wat te doen, nou dat had ie, maar de wachtrij stond buiten. Gelukkig hebben we nog 7 dagen de tijd om terug te komen, dan doen we deze attractie wel.

De haaien hebben we ook nog even bekeken. Met een soort roltrap ga je onder een soort aquarium door waar de haaien zwemmen, je ziet ze dan ook van de onderkant. Als je die bekken ziet met die tanden dan weet je dat je ze in het echt niet moet tegenkomen. Als ze je vastpakken laten ze nooit meer los.

Toen door naar ShamuStadion. Daar werd de show opgevoerd met de KillerWhales (oftewel Orka’s) Dit is de trots van SeaWorld. Het is megastadion waar menig voetbalclub trots op zou zijn om zo’n stadion te hebben. Een half uur van tevoren was het stadion al voor driekwart vol.

Voordat de show begint wordt er eerst gevraagd of alle (Amerikaanse en buitenlandse) militairen willen opstaan. Ze krijgen een ovatie voor al hun bewezen diensten aan hun vaderland. Heel apart om te zien hoe trots ze zijn, je krijgt ook korting op je entree als je je militairenpasje laat zien.

De show verder was leuk om te zien, het meest spectaculaire was Shamu die met zijn staart iedereen nat spetterde (spetteren is eigenlijk niet het goede antwoord, een grote golfslag is het betere woord).






Toen de show was afgelopen waren we het alle vier behoorlijk zat en besloten om lekker naar huis te gaan. Nog even lekker aan het zwembad gezeten, onze doggybag van eergisteren soldaat gemaakt. Het weerbericht op de televisie nog even bekeken voor de komende dagen. Ziet er rot uit, iedere dag zo rond de 85 graden Fahrenheit (dit is om te rekenen naar Celcius: delen door 2 en dan – 13) en af en toe een wolkje, das wel zo prettig.

Geen opmerkingen: