Een kleine toelichting op onze weblog

Hallo lezer,

wat leuk dat je een kijkje komt nemen op onze weblog. We hebben geprobeerd onze geweldige vakantie naar Florida te vertalen naar een weblog.

Wat ons nou leuk lijkt is als je een berichtje voor ons achterlaat, waarom je nou onze weblog hebt gelezen en of het ook bij jou gaat kriebelen, een vakantie te boeken naar de aparte wereld die Florida heet. Ben je er nog nooit geweest, dan zou ik zeker een keer overwegen. Het is de moeite waard en ben je vrijwel zeker net als wij na 1 keer "verslaafd" aan Florida.

Heel veel leesplezier, en kijk uit he?? Voor je het weet ben je verslaafd!!??

vrijdag 2 mei 2008

Typhoon Lagoon / 30 april 08

Woensdag 30 april 2008

Vandaag beloofde het een zeer zonnige dag te worden. Eigenlijk stond SeaWorld op het programma, maar een iets rustiger programma na een dag Magic Kingdom kan ook geen kwaad.


Dus besloten we vandaag Typhoon Lagoon maar eens te verkennen. We hebben weer heerlijk ontbeten in onze eigen villa. Het buitendedeur eten is een aanslag op de calorieën en we willen nog wel een hoop nieuwe kleren hier gaan kopen, maar liever niet een of twee maten groter. We hebben lekker brood kunnen vinden bij de Publix, MultiGrean Bread, dus een multigraanbrood lekker met ham en kaas, soort salami. De kids hadden lekker een broodje met Nutella. Dat is trouwens heel bijzonder, in de winkel is alles groot en kun je kiezen uit minimaal 10 verschillende soorten. Niet bij de chocopasta, daar hebben ze maar 1 merk en dat is Nutella in een klein potje!!

Om kwart over 9 vertrokken we via de 27 naar de 192 waar de afslag zit van Disney. Dit is ongeveer een kwartiertje rijden. In DisneyWorld aangekomen was het even zoeken naar Typhoon. Het stond even op de borden maar de volgende afslag zagen we niets meer vermeld staan en stonden we dus ineens voor Magic Kingdom. Daar aan aardige meneer gevraagd hoe we naar Typhoon Lagoon moesten komen, bleek dat we DownTown moesten blijven volgen.

Dus uiteindelijk hebben we de bestemming toch nog bereikt. Het park ging om 10 uur open en we stonden om 9.45 voor de hekken. Op de parkeerplaats was het nog erg rustig. Bij de ingang stonden er al heel wat mensen te wachten om een plekje te zoeken in het park op een paar ligbedden.

Wij vonden een plekje aan de grote surfpool. Dit is een heel groot zwembad waar om de paar minuten een megagrote golf komt die je letterlijk omver gooit. Je hoort de golf komen en dan gaan alle mensen alvast heel hard gillen!! Hier omheen ging de Castaway Creek. Dit is een rustig stromend soort riviertje met lekker warm water waar je heerlijk relaxed in van die banden kan dobberen. Om de zoveel tijd kun je instappen en uitstappen dus een zeer relaxte manier om ergens anders naar toe te gaan.

Verder heb je nog een aantal glijbanen waar je lekker hard mee naar beneden gaat maar ook een aantal waar je met zn 2en of 3en in een band loeihard gaat. Je moet wel je kont optillen want anders is ie beurs. Het systeem is hier ook goed bedacht, als je de glijbaan hebt genomen moet je gelijk je band weer afgeven aan de volgende wachtende. Als je dan nog een keer wilt loop je weer naar de ingang. Je kan dus niet je band meenemen.

Na alle glijbanen te hebben genomen was het inmiddels half 4 geworden en hadden we het wel gezien. We zijn eerst doorgereden naar de WalMart om boodschappen te doen. Persoonlijk vinden we de Publix prettiger, maar de WalMart is wel een belevenis om een keer gezien te hebben. Hier verkopen ze echt alles in een supermarkt. Hij is ook 24 uur open en of je nu autobanden, een nieuwe televisie, kleding of groenten wilt hebben. Daar kun je echt alles vinden. Toen we in 1991 hier waren met de familie van Steijn kan ik me nog herinneren dat er in zo’n supermarkt zelfs nog wapens werden verkocht (tussen de luiers en groente door). Dat zag je nu niet meer.

Bij de WalMart hebben alles voor de BBQ ingekocht die we vanavond hebben bij de familie Van der Niet.

Daar zijn we om kwart voor 6 naar toegegaan. Zij zitten in het park Sandy Ridge. Dit is het nieuwe gedeelte. Onze villa zit in een park wat als een van de eerste is gebouwd.

Hun villa is nog veel groter dan die van ons. Wij hebben alles begane grond, zij hebben ook nog een verdieping er bovenop. Ook heeft iedere slaapkamer een eigen badkamer, hebben ze 2 livingrooms en net als wij een zwembad overdekt met gaas. Ook een prettige gedachte trouwens, wordt je tenminste niet lekgestoken door al die muggen.

We hebben lekker bijgekletst en Gerard had een instantgrill gekocht die voor eenmalig gebruik was. Die hoefde je alleen maar aan te steken en binnen no time kon het vlees erop. Het werkte super!!

Voor hen gaat de tijd alweer hard. Zij gaan zondag alweer richting Nederland. Dus ze waren alweer wezen shoppen!! Horloges, schoenen, bergen kleding het kon niet op. Het is ook ongelofelijk met al die prijzen hier!!

Om kwart voor 11 hebben we afscheid genomen! We zien elkaar in ieder geval in Nederland weer.

Geen opmerkingen: