Een kleine toelichting op onze weblog

Hallo lezer,

wat leuk dat je een kijkje komt nemen op onze weblog. We hebben geprobeerd onze geweldige vakantie naar Florida te vertalen naar een weblog.

Wat ons nou leuk lijkt is als je een berichtje voor ons achterlaat, waarom je nou onze weblog hebt gelezen en of het ook bij jou gaat kriebelen, een vakantie te boeken naar de aparte wereld die Florida heet. Ben je er nog nooit geweest, dan zou ik zeker een keer overwegen. Het is de moeite waard en ben je vrijwel zeker net als wij na 1 keer "verslaafd" aan Florida.

Heel veel leesplezier, en kijk uit he?? Voor je het weet ben je verslaafd!!??

vrijdag 9 mei 2008

Epcot / 7 mei 2008







Woensdag 7 mei 2008

Vandaag was het alweer de laatste dag van onze bezoeken aan de pretparken. We hebben er al een hoop gezien en we merken dat we een beetje pretparkenmoe

worden.
Maar Epcot is toch een ander park dan alle andere parken, hier ligt het accent toch meer op de informatieve kant en wat minder op de attracties.




Omdat het park best groot is (2 keer zo groot als Magic Kingdom) was het dus belangrijk dat we vroeg aanwezig zouden zijn. Je zou bijna denken dat het een strafkamp is om naar Florida te gaan. We zijn nog nooit zo vroeg op gestaan in een vakantie. De eerste paar dagen waren we nog vroeg wakker door de jetlag, maar dit is nu volledig verdwenen en zelfs Daan die standaard eigenlijk altijd om 7 uur wakker is, slaapt zelfs uit.

Maar goed, we waren vroeg naar bed gegaan gisteren, zodat we klaar waren voor een lange dag in Epcot. Om tien voor half 9 vertrokken we richting Epcot. Hier was het nog behoorlijk rustig met auto’s. We konden zelfs ergens parkeren waar we geen treintje nodig hadden. Das op zich al heel bijzonder.


De 2 meest geliefde attracties zijn hier Fast track en Soarin. Dus wij als eerste maar naar Fast Track. Dit is eigenlijk een rit met een testauto waarin je allerlei gevaarlijke situaties test. Vooral het einde is leuk als je buiten rijd met een snelheid van 100 kilometer per uur.

Hier hoefde we niet te wachten, dus dat ging lekker. Snel door naar Soarin. Dit is een vlucht over California. Over o.a. San Francisco, de Golden Gate Bridge, Napa Valley, San Diego en Yosemite Park. Je kijkt naar een levengroot scherm en je zit in een soort karretje waarmee het net lijkt of je vliegt. Je voeten zijn ook helemaal los van de grond. Een hele mooie attractie. Ook hier was nog geen wachtrij dus dat ging lekker!!




Omdat we toch in het gedeelte “the land”waren hebben we ook maar gelijk “living with the land” gedaan en “the circle of live”. De eerste is een soort bootreis door epcot’s eigen kas. Hier wordt hun eigen groente en fruit geteeld en onderzocht, hoe ze het kunnen optimaliseren. Je ziet dus echte bananenplanten, komkommerplanten, tomatenbomen en nog meer. Echt leerzaam om te zien hoe dit allemaal groeit en bloeit.
Bij de circle of live wordt op een groot scherm geshowd hoe we eigen goed met onze planeet moeten omgaan. Dat we zuinig moeten zijn met alles wat de natuur ons geeft.
Er lopen hier trouwens behoorlijk wat Nederlanders tegen, je moet goed uitkijken wat je zegt. Tot onze verbazing komen we zelfs nog bekenden tegen. Ton van der Plas en zijn vrouw uit Noordwijk met hun kids (vrienden van Ernest en Jolanda). Even gepraat en toen we verderop.

Weer terug naar het onderdeel Future World. Daar is de attractie Mission Space. Dit is een ruimtereis naar Mars. Je hebt de groene versie en de oranje. Bij de oranje heb je de meer intense ervaring met de G-krachten. Nu zijn wij geen mietjes dus die namen we.
Bij de groene stond een redelijke wachtrij, bij oranje konden we zo doorlopen. Dit had ons misschien al aan het denken moeten zetten, maar ja wij waren al blij dat we zo konden doorlopen.

Na een aantal verhaaltjes van wat je allemaal gaat beleven, kom je in het uiteindelijke spaceship terecht. Dit is eigenlijk een klein hokje waar je met zn vieren in gaat. Er wordt geadviseerd om je ogen te allen tijde open te houden en recht voor je te kijken anders kan je nog wel eens misselijk worden. Voordat het begint blazen ze behoorlijk wat wind in je gezicht. Niet echt prettig en mocht je enigszins last hebben van claustrofobie is dit ook zeker geen aanrader!!
Je voelt inderdaad behoorlijk wat G-krachten en we kwamen aardig uit met een wat draaierig gevoel in de maag, behalve Tessa natuurlijk. Die had weer nergens last van!!
Voor Daan en Mariƫlle was dit een eens maar nooit meer ervaring.

Dan maar even bijkomen bij Ellen’s Energy Adventure. Dit is het verhaal van Ellen DeGeneres en over haal ervaringen met energie wat in een leuke story verpakt is. Het lijkt of je in een grote bioscoop zit, met hele grote schermen. Je maakt weer een reis in de tijd en gaat met je stoel langs verschillende periodes en informatie over hoe we energie inwinnen. Erg leuk gedaan en hoewel Tessa het niet goed kan verstaan is dit ook leuk, omdat ze dit soort dingen ook al op school heeft gehad.


We hadden nog Fastpasses voor TestTrack, die wilden we nog wel een keer doen. Nou dat kwam goed uit want de wachttijd was inmiddels opgelopen tot 50 minuten. Wij konden met onze passen zo doorlopen. Ook voor de 2e keer was ie erg leuk.

Nog even een fastpass halen voor Honey I shrunk the kids en dan op naar iets te eten, want we hadden inmiddels behoorlijk trek gekregen.




Het tweede gedeelte van Epcot is World ShowCase. Dit zijn een groot aantal landen die hier vertegenwoordigd zijn en waar een soort paviljoenen hebben met huizen van hun land. Bij Parijs hadden ze de Eiffeltoren en we hebben in een echt Frans restaurant gegeten. Het grappige is hier echte fransen werken. Dit geldt trouwens voor alle paviljoens, alleen mensen uit dat betreffende land zijn daar werkzaam.

Na lekker te hebben geluncht hebben we onze weg vervolgd naar Duitsland, Italiƫ, Japan en Noorwegen. Zo zie je in zeer korte tijd heel wat van andere landen!!!! Voor een hoop Amerikanen waarschijnlijk het enige wat ze ooit van het buitenland zullen meemaken.


Onze fastpasses voor Honey I Shrunk waren al behoorlijk verlopen, dus gaan we het gewoon maar eens proberen. We hadden weer eens mazzel, weer geen rij en het zou binnen 4 minuten beginnen. Dit gedeelte wordt gesponsord door Kodak en dat was goed te merken. We hebben de eerste 15 minuten naar een promofilmpje van Kodak over mooie fotomomenten gekeken. Erg slaapverwekkend. De attractie Honey was wel erg leuk. Een 3D film met hele leuke effecten.

Als afsluiting was de spaceship Earth aan de beurt. Die is in de grote bal die te zien is in heel Epcot. Een reis door de tijd die gaat over communicatie, in het verre verleden, onlangs en in de toekomst. Verrassend leuk eigenlijk en aan het einde waren nog wat leuke toekomstige spelletjes die je kon spelen.

Het was inmiddels half zes geworden en we vonden het langzamerhand wel tijd om weer huiswaarts te keren. Dit was het laatste park wat we voorlopig hebben gezien.

Wat ons vooral is opgevallen is dat het superschoon is in alle parken. De medewerkers zijn allemaal supervriendelijk. Of het nu gemaakt is of niet, het komt wel heel vriendelijk over en je voelt je soms echt een gast zoals je wordt behandeld.
Overal staan medewerkers om te zorgen dat alles soepel verloopt, dus niemand dringt voor. Ze zorgen dat alle plekjes worden bezet. Ook bij alle attracties is alles perfect afgewerkt, aan ieder detail is gedacht. Daar kunnen ze in Nederland echt nog een puntje aan zuigen. De Efteling is maar een beginneling in vergelijking met de Disneyparken.

We hebben heerlijk nog even gerelaxed aan onze pool. Op het nieuws nog even gekeken wat het weer zou worden. Morgen wordt het zo’n 92 graden. Een goede dag om te bakken aan het strand.

Ook vanavond is het voor het eerst een echt zwoele avond (zo’n 74 graden) , voorheen koelde het nog aardig af (tot zo’n 68 graden). Je ziet het we zijn hier al helemaal thuis!!! Maar ja nog maar 2 dagen en het zit er weer op voor ons.

Daan gaat onze kat Rocky nou toch wel behoorlijk missen, voor hem mogen we morgen al naar huis. Maar we gaan nog even 2 dagen heerlijk genieten.

Morgen gaan we lekker naar het strand van ClearwaterBeach, genieten van het zeewater van de golf van Mexico.

Tot morgen!!!

Geen opmerkingen: