Een kleine toelichting op onze weblog

Hallo lezer,

wat leuk dat je een kijkje komt nemen op onze weblog. We hebben geprobeerd onze geweldige vakantie naar Florida te vertalen naar een weblog.

Wat ons nou leuk lijkt is als je een berichtje voor ons achterlaat, waarom je nou onze weblog hebt gelezen en of het ook bij jou gaat kriebelen, een vakantie te boeken naar de aparte wereld die Florida heet. Ben je er nog nooit geweest, dan zou ik zeker een keer overwegen. Het is de moeite waard en ben je vrijwel zeker net als wij na 1 keer "verslaafd" aan Florida.

Heel veel leesplezier, en kijk uit he?? Voor je het weet ben je verslaafd!!??

zondag 4 mei 2008

Animal Kingdom / 3 mei 08





Zaterdag 3 mei 2008

Animal Kingdom stond vandaag op het programma. Het park is vanaf 9 uur geopend en we hebben gezien dat als je vroeg gaat, het nog niet zo druk is. Dan kan je een hoop doen. Nu dacht ik altijd, goh wat overdrijven die mensen toch dat ze zo vroeg gaan, maar ook vandaag klopt het toch.
Je merkt dat als het nog niet zo druk is, je overal zo kan doorlopen en je kan een hoop attracties doen in een paar uur tijd. Vooral van al dat wachten in een rij, word je moe.

Zo kwam het dus dat we al om 8.15 vertrokken van onze villa, op weg naar DisneyWorld. Na een parkeerkaart van $ 11 te hebben gekocht, reden we het parkeerterrein op. Dat was nog voor 70% leeg, maar zo immens groot, daar kan de parkeerplaats van de Efteling zeker 4 keer in.
Het was inmiddels 9 uur geworden en we konden zo doorlopen. Nu ook weer hadden we het advies van onze tourguide Mike opgevolgd. We moesten eerst naar de Expedition Everest. Een geweldige achtbaan door een berg met zeer aparte effecten.

Toen door naar de Kali River Rapids, dit is een wildwaterbaan waar je met een boot doorheen gaat en vooral heel nat wordt. Hier konden we ook zo doorlopen. We hoefden ook helemaal niet te wachten. Dus Daan en Patrick vonden dat ze nog niet nat genoeg waren en gingen het nog een keer proberen. En ja missie is geslaagd, ze waren nu doorweekt.
Gelukkig is het weer super, dus je bent eigenlijk wel blij dat je nat bent, heb je het niet zo warm!!!

Animal Kingdom is verdeeld in een aantal “landen” zoals Asia en Africa, Discovery en Dinoland, Camp Minnie-Mickey.

Alle belangrijke attracties hadden we nu al gedaan in Asia, dus gingen we door naar Africa, we gingen de Kilimanjaro Safari doen. Hier hebben we als enige even moeten wachten, zo’n 40 minuten. Maar de Safari-tocht was erg leuk om te doen, we hebben olifanten, giraffen, krokodillen en neushoorns gezien. De gorilla’s in Pangani Forest Exploration Trail waren blijkbaar een beetje geschrokken van ons, want ze hadden zich goed verstopt. We hebben nog buut-vrij geroepen, maar dat mocht niet baten.

Toen werd het tijd voor DinoLand USA. Hier is ook een leuke attractie, de Primeval Whirl genaamd. Dit is een soort achtbaan die heel hard draait en je af en toe behoorlijk heen en weer schud. Als je net gegeten hebt, kan het ietwat vervelend zijn.

Zo langzamerhand kregen wel honger en besloten naar het Yak & Yeti restaurant te gaan. Hier hebben ze een aziatische keuken. We hadden het al gevraagd maar volgens de obers hoefden we niet de reserveren want het werd toch niet druk vandaag. Dat viel dus een beetje tegen, want we zouden zeker zo’n 35 minuten moeten wachten. Gevraagd of we een uur later (half 2) konden reserveren en dat was geen probleem.

Dus hadden we mooi nog een uur de tijd om wat te gaan ondernemen. Dan eerst maar naar “It’s tough to be a bug”. Dit is een 3D-show over allerlei insecten met enge momenten in het donker. Als zo’n beestje niest, voel je de spetters in je gezicht en ook voel je allerlei dingen die je van je stoel laten springen. Je beleeft dus echt de film. Erg leuk en zeker een aanrader. Ook hier konden we zo doorlopen, dus we hadden nog een half uur te gaan voordat we konden eten.

We hadden in Asia ook nog de Flights of Wonder, dit begon om 1 uur. Dit was een halfuur durende show met allerlei vogels, groot en klein die vlak over je hoofd vlogen en allerlei kunstjes deden.

Eindelijk was het tijd om wat te eten. We kregen toch nu wel behoorlijk wat trek. Aangekomen bij het restaurant hadden ze al snel een tafeltje voor ons vrij en hebben Daan en Tessa lekker patatjes met kipnuggets gegeten.

Patrick en Mariëlle gingen voor het Aziatische menu, met een salade en gemarineerde boontjes vooraf. Als hoofdgerecht honey crispy chicken en beef in pikante saus met rijst. Zaaaaalig!!!!! We hebben de hele week nog niet zo lekker gegeten als vandaag!!

Dit zat er weer in. Tijdens het eten kwamen we erachter dat we in Dinoland een attractie nog niet gedaan hadden. Dus op naar de Dinosaur. Dit is een ride in het donker met allemaal dinosaurussen en onverwachte gebeurtenissen. Je schrikt toch nog, ondanks dat je weet dat het niet echt is!!
Nog één keer de Primeval Whirl gedaan. Er was geen wachtrij en hij was weer erg leuk!!

Inmiddels was het half 4 geweest en maakte het park zich op voor de Mickey’s Jammin’Jungle Parade. Volgens Mike was de beste plek om de parade te zien, in Africa. Dus wij richting Africa, langs de kant in Discovery Land zaten al veel mensen te wachten. Bij Africa aangekomen hadden we een super plekje op een brug.
We hebben veel mooie foto’s kunnen maken en omdat er zo weinig mensen stonden kwamen alle characters kwamen naar ons toe en gaven voor Daan en Tessa een “high five”, erg leuk om mee te maken!!

Na de parade zijn we naar de uitgang gelopen. We waren allevier moe maar voldaan. Het was weer een geslaagde dag met een hoop ervaringen.
Gelukkig hadden we nog onthouden waar we onze auto hadden gestald en werden we netjes door het treintje naar de juiste parkeerplaats gebracht.

We zijn blij dat we niet in het hoogseizoen hier rondlopen. Hoewel het nu niet echt megadrukte is, ben je toch gesloopt van zo’n dagje Disney.

’s Avonds lekker voor de tv met spareribs en hotdogs. We zijn hier niet echt nachtbrakers, maar dat kan ook niet als je iedere dag vroeg in touw bent.

Nog even naar het weerbericht op de tv gekeken en ze voorspellen voor morgen plaatselijke regenbuien en behoorlijk wat bewolking. De dagen daarna wordt het alleen maar mooier en warmer.

In eerste instantie waren we van plan om naar Blizzard Beach (glijbanenpark) te gaan maar gezien het weer gaan we morgen waarschijnlijk naar Kennedy Space Center en als we nog wat tijd overhebben, even relaxen aan het strand.

Het is nu half 10 en wij gaan lekker slapen. Weltrusten.

Geen opmerkingen: