Een kleine toelichting op onze weblog

Hallo lezer,

wat leuk dat je een kijkje komt nemen op onze weblog. We hebben geprobeerd onze geweldige vakantie naar Florida te vertalen naar een weblog.

Wat ons nou leuk lijkt is als je een berichtje voor ons achterlaat, waarom je nou onze weblog hebt gelezen en of het ook bij jou gaat kriebelen, een vakantie te boeken naar de aparte wereld die Florida heet. Ben je er nog nooit geweest, dan zou ik zeker een keer overwegen. Het is de moeite waard en ben je vrijwel zeker net als wij na 1 keer "verslaafd" aan Florida.

Heel veel leesplezier, en kijk uit he?? Voor je het weet ben je verslaafd!!??

donderdag 8 mei 2008

Hollywood Studios / 7 mei 08

Dinsdag 7 mei 2008

Vandaag besloten we dat het tijd was voor Hollywood Studios. We hadden in Nederland al een pas gekocht waarmee we 5 dagen in alle disneyparken kunnen en ook nog eens 4 dagen in o.a. de 2 zwembadparken kunnen vertoeven.

Maar goed Hollywood Studios hadden we nog niet gezien, en we hadden al gehoord dat ze daar een aantal supervette attracties hadden. Dat mochten we niet missen natuurlijk.

Vanochtend kwamen alleen een beetje moeizaam op gang. Ook niet zo gek natuurlijk, het schema wat we hier aanhouden, hou je thuis al bijna niet vol. Je kan beter een dag hard werken, ben je minder moe van??!!!.

Maar goed eerst maar weer eens buiten de deur ontbijten want we hadden geen brood meer in huis. Omdat Cracker Barrel goed bevallen was, wilden we hier ook nog wel eens het ontbijt uitproberen. Was een goede keuze, een lowcarb breakfast voor de ouders en 2 pancakes met sirup, een sausage (soort hamburger) en bacon voor de kids.

Na dit weer achter onze kiezen te hebben was het tijd voor het echte werk. Op naar Hollywood Studios!! Rond kwart voor 11 liepen we op het park. Onze auto achtergelaten op parkeerplaats Goofy Film rij 25. Vooral dit niet vergeten, want witte auto’s zijn erg geliefd in Florida.

Onze tourguide Mike had verteld dat de 2 meest geliefde attracties Tower of Terror en Rock n Roll Coaster zijn. Dus op naar Tower of Terror. Hier stond totaal geen wachtrij en we konden gelijk doorlopen. Kijk das nog eens handig. De ToT (tower of terror) is een geweldige ervaring. Je gaat met een karretje door het hotel, ziet een aantal geesten, af en toe is het ineens helemaal donker, dan ga je de lift in en maak je ineens een vrije val!! Het gillen van de mensen hoor je tot ver buiten het park!!
De foto hebben we dus ook maar niet gekocht die ze van ons hadden genomen. Alleen Tessa zat er weer op met een big smile!!

Nu we dit hebben overleefd dan ook maar gelijk de Rock n Roller Coaster doen. Dit is een road trip met de groep Aerosmith. Het is een rollercoaster die begint met een snelheid van 0 tot 100 kilometer per uur in 3 seconde. Dan wordt ook net de foto gemaakt, dus je kunt je voorstellen hoe iedereen er op staat (volgens mij koopt niemand die foto!!)

Je gaat er zelfs mee over de kop, in het donker. Ook dit was voor Daan en Mariƫlle een nieuwe ervaring. Super om te doen!! Een echte aanrader. De Efteling is vanaf nu voor ons definitief niet meer interessant als je deze attracties hebt meegemaakt.

Op weg naar een ander gedeelte van het park, kwamen we aan bij het midden van park waar binnen 20 minuten de musical “High School Musical” zou beginnen. Dit is de favoriet van Tessa, dus daar konden we niet omheen. Helaas was het een beetje jammer dat we die 20 minuten moesten wachten in de brandende zon. Geen vleugje schaduw, dus we smolten langzaam weg. Maar het was wel de moeite waard en Tessa herkende de meeste liedjes. Alleen de acteurs waren niet echt, maar ja. Je kunt niet alles hebben!!

Toen door naar Star Tours waar we een fastpass haalden (die electronische wachtrij) die aangaf dat we tussen 1.05 en 2.05 mochten terugkomen. Dan waren we gelijk aan de beurt.

Nog even snel de MuppetVision 3D show meegenomen. Een stukje nostalgie voor de wat ouderen onder ons. Met Kermit de Kikker, miss Piggy en o.a. die 2 oude mannetjes op het balkon met hun sarcatische opmerkingen. Erg leuk!

We hadden nog tijd over en namen plaats bij Lights Motors Action. Een stuntshow met auto’s waarin ze laten zien hoe ze eigenlijk de films maken (en hoe je dus eigenlijk vreselijk genept wordt)

Dit was om 2 uur afgelopen, dus moesten we nog even knap doorlopen naar Star Tours met onze FastPassen. We kwamen op de valreep binnen en konden gelijk door. Gelukkig hebben we hier geen 40 minuten staan wachten. Want we vonden het nog al tegenvallen. Een video van een vlucht in de ruimte, waar je stoel af en toe wat beweegt.

Nog even wat foto’s gemaakt in New York en San Francisco (nagemaakte straten) en de Studio Backlot Tour gedaan.
Bij Universal Studio hadden ze ook zo’n tour en die was echt geweldig. Deze duurde zo’n drie kwartier en viel behoorlijk tegen. Maar goed we werden het langzamerhand toch ook wel een beetje zat.

Op weg naar de uitgang liepen we langs Indiana Jones show die op het punt stond om te beginnen. Die hebben we nog even meegepikt. Een 30 minuten live show met allerlei acteurs die stunts uithalen en laten zien hoe dit eigenlijk in zijn werk gaat.

Daarna ging ons kaarsje toch wel uit. Het was erg warm en we besloten om vrijdag terug te gaan voor Fantasmic!. Dit is een spectaculaire eindshow die ’s avonds wordt gegeven met lichteffecten, dans en speciale effecten.

Op de terugweg weer even langs de Publix om even brood te halen. Dan kunnen we morgen lekker gewoon weer in onze villa ontbijten. Dat bevalt ons toch ook wel. We gaan vroeg naar bed, want morgen wordt onze laatste dag in een pretpark. We gaan naar Epcot.

Nou zullen jullie wel denken, waarom doe je die niet een andere dag?? Nou onze tourguide Mike heeft juist morgen aangemerkt als een goede dag om naar Epcot te gaan. Tot nu toe had hij het erg goed met zijn voorspellingen. 6 en 8 mei heeft Epcot Extra Magic Hours. Dit betekent dat mensen die in Disney Hotels vertoeven eerder het park in mogen en ook langer mogen blijven.
Dit heeft als gevolg dat als wij als gewone gasten binnenkomen, het park al behoorlijk vol is. Juist op dagen dat deze Extra Magic Hours er niet zijn, gaan die gasten ergens anders naar toe. Tourguide Mike heeft daar een hele studie op losgelaten. Nu had ik ook al eerder in verslagen van deze man gelezen. Die mensen hadden zijn advies ook opgevolgd, een dag hadden ze zijn advies in de wind geslagen en het was gelijk een stuk drukker. Dus morgen gaan we vroeg naar Epcot. Om 9 uur gaat het park open, dus half 9 negen willen we vertrekken.
Dus we gaan nu lekker slapen, anders zijn we morgen niet uitgerust!! Slaap lekker

Geen opmerkingen: